Ställen jag gillar

Bästa badplatsen i stan

Idag är det mulet och jag passade på att tvätta en massa kläder som jag haft hos en bekant några månader. I går var det en ganska solig dag, och jag förenade nytta med nöje och tog med mig laptopen till Smedsuddsbadet, vilket är en av mina favoritbadplatser i stan. Jag gillar det för att det är relativt långgrund sandstrand och lätt och snabbt att ta sig dit (centralt). Så det går snabbt att åka dit en liten stund och bada och sen åka hem. Sen tycker jag om området man går förbi för att komma dit, ett stort parkliknande utrymme, med ett ställe som heter Boule och Bar.

Det kändes som det var extra mycket folk på stranden i år i jämförelse med andra år. Jag minns året min undulat dog, att jag tog en ödslig selfie på mina ben och strömmen på en nästan folktom strand. Nu var det smockfullt fast det inte ens var soligt i början av dan.

Smeduddenbadet
Denna och ovanstående bild är tagen den 25 juli, för jag ville ha högupplösta bilder!

Nytt för i år var kiosken. Jag efterlyser lite högre kvalitet på maten i den, även om det ju är kanon med en kiosk men det är ju inte direkt Södermalm, kanske lite mer ”folkligt” klientel nu när badet är mer populärt, och att kiosken försöker avspegla det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *