Sofies experimentkök

Cocos-citron-soppa!

Härom veckorna experimenterade jag i köket. (Bossanova music…)

Ni kanske känner till den där soppan med gröna ärtor och cocos? (I korthet, man har kokosmjölk, häller i gröna ärtor och grönsaksbuljong och kör med en stavmixer i det, det är en jättegod soppa!).

Och nu ska jag göra något jag sällan ser bloggare göra: Jag ska referera till en annan blogg: Nio till fem. Hon äter ofta pasta, och hade nån rätt med citron. Man river skalet, (ekologiska citroner) och har i saften också. Jag kom på då att man kunde prova att ha citron i cocosmjölk, med grönsaksbuljong.

I grunden hade jag lite kantareller och röd kål som jag skar och stekte lite, innan jag hällde i kokosmjölken, buljongen och tillsatte det rivna citronskalet och citronjuicen.

Kombinationen cocos och citron (med grönsaksbuljong) är JÄTTEGOTT! Jag blev tvungen att googla för att se om nån annan prövat det förut. Jag trodde det skulle vara fullt av recept.

Men det enda jag hittade var lite efterrätter som kombinerade citron och cocos. Cocos och limesoppa var annars det närmaste jag hittade. Ok, det finns en cocos lemon chicken soup ser jag nu, men det är med en läskig fisksås, precis som coconut-lime soppan. (Andra kanske gillar det, men det är inget för mig). Min soppa är enklare och godare. Och vegan i det här fallet.

Så i stort sett nått nytt alltså. Jag hade i färsk gurkmeja, riven också tror jag. Och chilli-flarn kan också vara gott att ha. Lite kokta morötter som är skivade. Vitlök kan man ha om man vill.

DSC03778

Varsågod, en nästan (nåja) helt originell idé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *