hemma

De bästa karamellerna

De godaste karamellerna att äta som samtidigt är riktigt hälsosamma är vita frusna druvor (i mitt fall blir det blåa och gröna för vita druvor finns inte, det är bara så man säger på engelska men det låter vackrare). Jag köper askar med druvorna, sköljer av och tar fram och äter när jag vill.

Froozen grapes

Jag fick tipset från nån biografi om Marilyn Monroe. Marilyn gillade tydligen godis, men var noga med att hålla sig i form. Man måste bara vara lite försiktig med tänderna när man tuggar bara. Ett tips är att hålla druvan i munnen och värma upp den lite först.

Biografin om Marilyn jag har hemma är den här:

Norman Mailers biography of Marilyn

Ett sönderfallande exemplar som ser ut att vara från sextiotalet. Köpt på ett antikvariat eller nån bondloppis. Det är fina bilder i den som jag tar fram och tittar på ibland.

Norman Mailers biography of Marilyn
Norman Mailers biography of Marilyn

Texten ger också intressanta inblickar ur och analyser av Marilyns komplexa liv. Den har dock en lite otäck sexistisk ton, och många saker som skrivs om Marilyn i den verkar vara rena fantasier från författaren. Men det ger åtminstone en bild av vilka projektioner om henne som fanns hos hennes samtid.

Nu ser jag att biografin faktiskt är författad av Norman Mailer. Inte konstigt att jag tyckte han var bra på att formulera sig! Det är ju en legendarisk amerikansk författare.

I den här stämningafulla youtubevideon från vintage-youtubern Laura Jane Atelier som utgår från en artikel från tidigt femtiotal får man veta mer om Marilyns genomtänkta diet och morgonritual. (Videon slutar med att youtubern gör lite reklam för sitt eget vintagesminkmärke).

Marilyn drack mycket mjölk och hade trots det fin hy, men som någon påpekade i kommentarsfälten till videon: På den tiden fanns det inte lika mycket växthormon och antibiotika i mjölken.

Ja, det var allt från mig denna regniga tisdag. Den stora genomgången av min garderob där jag tvättar och rensar allt fortgår. Nu blixtrar och åskar det här! Önskar dig som läser en inspirerande och produktiv dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *