Ställen jag gillar

Exotiska Beirut

Igår tänkte jag gå och bada ingen, lite kort, på kvällen. Men jag kom bara till restaurangen innan gångbron till Boule- och-bar-området alldeles utanför t-banan på andra sidan vägen på hörnet. Där blev jag kvar och åt en Sushi. Hungern var ett större behov än badlusten. Jag blev positivt överraskad över att bitarna var lite större än normalt, så man blev mätt på åtta bitar. Jasmin-thé hade de också. Min favorit.

Sushi på Fridhemsplan
Jättestora Sushi och gott jasmin-thé, på hörnet mot parken, uppgång Drottningholmsvägen, Fridhemsplan.

Annars är det stället lite sylta-artat. Men väldigt trevligt att sitta där på uteserveringen, liksom mitt ute i vägen där alla människoströmmar kommer och går. Jag har något svagt minne av att jag tagit spring-nota här nån gång (det sker ibland omedvetet, för jag är så tankspridd). En kvinna bakom mig hade en konstant svada som jag hörde tydligt, egentligen något intressant, men jag minns inget mer än att hon sa att hon tyckte temperaturväxlingen var så stor att de borde sätta på infraröd värme. Resten är lika tomt som ett av misstag utraderat blogginlägg.

Jag badade när jag kom hem istället, skumbad.. är typ så utmattad så inga selfies gick att använda.

Nästa dag, alltså idag, tog jag en vegetarisk Beirut-tallrik på restaurangen Beirut i Hallonbergen centrum (Hallonbergen ligger en station efter Näckrosen, alltså endast 9 minuter från Fridhemsplan). Tjejen i kassan log så vackert när jag fotade. Kanske blev hon glad för publicitet. Detta ställe har god mat och känns väldigt exotiskt, som Beirut på riktigt. Värt ett besök! Just för maten, och den där osannolika guldväggen. De har riktigt god Taboule och en massa andra exotiska goda maträtter, och klientelet är som om det vore Beirut på riktigt, samtidigt som det har lite stam-locus-känsla. Jag ångrade att jag inte fotade mannen vid bordet bredvid. Hans utseende var väldigt passande för själva stället. Med keps, men som korsning mellan anden i flaskan och det där mask-ansiktet som ja, ni vet.. (jag minns inte vad det heter).

Portrait of me a few years back..
Beirut-tallrik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *