Jag gillar hennes stil papegojor Ställen jag gillar

Min allra käraste syster

Jag har en syster som är den bästa man kan tänka sig. I går träffade jag henne. Vi hade bestämt att träffas vid Ringen på Centralen. Stället i Stockholm där man alltid stämt möte sedan urminnes tider när man ska träffa nån som kommer resande till Stockholm.

Det var den första Augusti, och Söndag, och det kändes som om folk ville fira sommaren lite extra mycket. På perrongen såg jag de här fint klädda resenärerna.

I like their style

Säkert släkt på något vis, jag hann inte fråga. I varje fall var jag modig och frågade om jag fick fota dem för bloggen, och det fick jag!

I like their style

Jag har nämnt det förut, att jag är intresserad av att fota främmande människor på offentliga platser, men att jag tycker det är lite svårt/läskigt. Ibland har jag smygfotat folk, vilket man får. Men enligt GDR får man inte publicera om man inte får tillstånd av personen, eller dess förälder om det är ett barn.

Jag ser ofta kvinnor och flickor i olika åldrar vars stil jag blir glad av eller beundrar, och vill gärna fota det. Här kommer därför den första bilden i serien ”Jag gillar hennes stil”. I det här fallet var det två personer, men särskilt hon till vänster!

Efter att jag fotat dem på perrongen och tackat tog jag rulltrappan upp, och då ställde sig en liten flicka med en blomma på huvet bredvid mig i rulltrappan. Hennes mamma förmedlade ”hon vill ha kontakt med dig” eller nått sånt (de kunde inte svenska). Jag vet inte vad flickan ville, kanske gillade hon bara mina kläder.

Mamman verkade inte alls besvärad som en del föräldrar blir när deras barn tilltalar främmande människor. När vi kom upp tog jag två bilder på flickan spontant, en bakifrån där man såg blomman hon hade på huvet, och en framifrån när hon gjorde två v-tecken, som var riktigt cool och jättegullig. Tyvärr glömde jag fråga mamman om jag fick publicera dem, och därför kan jag inte göra det enligt GDPR.

Väl uppe vid Ringen såg jag kvinnan med den coolaste outfiten på hela dan. Hon var i mittemellanåldern, och hade mohikanfrisyr (alltså rakat på sidorna). Håret uppe på huvet var olikfärgat (jag tror gult, rött och grönt eller nått), och mer konventionellt friserat i nån slags knutar. Hon hade gymnastikskor, nylonstrumpor och utanpå det svarta nätstrumpor med stora nät. Nån slags leopardmönstrad klänning, och även hon hade en stor blomma uppe på huvet, precis som den lilla flickan. Det verkar vara nått gatumode just nu. Tyvärr vågade jag inte stoppa henne. (Lite blyg ännu så länge).

Ringen, t-centralen

Jag ställde mig vid Ringen och väntade på min syster tills hon oväntat dök upp där nere under Ringen och vinkade glatt. Sen promenerade och pratade vi tillsammans på väg till gamla stan.

Jerusalem Kebab, Old town

I gamla stan åt vi lunch på Jerusalem Kebab.

Jerusalem Kebab, Old town

Där träffade vi en kvinna med en papegoja som hade ett sinnelag milt som en duva (papegojan alltså, och för allan del kvinnan också). Papegojan sa ”pappa, pappa” det var för att hon visste att husse skulle sluta ann till sällskapet lite senare.

Jerusalem Kebab, Old town

Jag förundrades över att papegojan var så lugn och snäll, jag hade trott att alla papegojor var ”obnoxious”, utan att direkt känna nån. Då reflekterade min syster att det nog var för att det finns många sagor och berättelser i litteraturen med elaka eller lite bråkiga papegojor (hon gav några exempel). Vi konstaterade att det nog var en fördom om papegojor som sprids i litteraturen att de är elaka.

Jerusalem Kebab, Old town
Min syster tog kyckling, och jag tog en ”mixed” tallrik.
Jerusalem Kebab, Old town

Vi satt vid ”rosenbordet”på min begäran!

Efter det tog vi Djurgårdsfärjan till Skeppsholmen, och Moderna museet. Där tog vi en fika på Café Blom.

Jag tog matcha med ärtproteinmjölk och min syster tog en vegansk choklad.

Vegan drinks, Moderna

Vi pratade om både allvarliga och intressanta saker.

Cafè Blom Moderna museet

På Café Blom var det mycket folk och premiärstämning. Där sa de att det hade varit så hela veckan, Det var det här med att restriktionen att man inte fick vara fler än fyra i ett sällskap hade hävts, och folk var verkligen exalterade att hela familjen nu kunde gå och fika (om de var fler än fyra).

Café Blom är ett mycket trevligt ställe. Jag tror de har god mat också. Hit borde man gå oftare!

Cafè Blom Moderna museet
Cafè Blom Moderna museet

Vi promenerade över bron mot Nordiska museet..

Skeppsbron
My outfit
My outfit

Dagens outfit. Jag hade en kappa som ser ut som nått man har på sig i målningar av Carl Larsson.

Foto: By Sis.

Vi promenerade vidare över bron..

Skeppsbron
Grand hotel

När vi närmade oss Grand Hotel kände vi att vi behövde gå på toa. Så vi lånade toaletten där.

Grand hotels toilett
Grand Hotels toalett, alltså, jag bara älskar den! För att inte tala om hela plejset i övrigt!
Grand hotels toilett
My feet

Jag hade mamelucker för att undvika lårskav. Så bekvämt och skönt. Jag märkte att vissa män verkade tycka det var ”sexigt”, och försökte rulla upp dem. För konstigt nog blir det mindre sexigt om man inte ser spetsen av mameluckerna nedanför kjolsfållen, även om man ser mer av benet då. Men de rullade bara ner igen, så jag struntade i det.

Det fick vara karlarnas egna problem vad de tänkte och tyckte. Vilken fantastisk sommardag! Tack livet, för den.

(1) kommentar

  1. […] få fota okända kvinnor jag ser på stan vars stil jag gillar. (Jag smygstartade lite i inlägget Min allra käraste syster där jag fotade en dam som jag såg i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *