hemma

Min drömcardigan

Lindex cropped cadigan

Inlägget innehåller reklam för Lindex!

Den perfekta cardiganen finns just nu hos Lindex !

En affordable drömcardigan har funnits några månader på Lindex.

Detta föranleder mitt livs första reklaminlägg. Jag ansökte för första gången om att få vara affiliate-partner med bloggen för några månader sedan. Det fanns en massa varumärken jag kunde välja att ansöka till men jag har hittills bara valt att ansöka till LINDEX och MONKI.

Varför Lindex? Jo, det ska jag berätta. Lindex har egentligen från början haft ett ganska svagt varumärke hos mig. Jag associerade det lite vagt med underkläder, och något rekordeeligt och urvattnat svenskt. Jag gick sällan in på Lindex och handlade. Kanske beror det på att de ofta låter sina underkläder skylta precis när man kommer in i affären. I och med att jag inte använder BH så brukar jag inte vara så intresserad av underkläder.

Men sen la jag märket till att bland alla jätteklädmassor jag fyndade second hand så var Lindex en favorit, helt undermedvetet. Alla de plagg som hade något litet extra, kulturellt och spännande i stilen, var när man tittade närmare Lindex. Det gjorde mig faktiskt förvånad. Kanske de gör kopior av andra internationella stilar/klädmärken, billigare varianter av dem. Men jag tycker verkligen de ofta träffar rätt och har gjort bra urval då.

Det borde de lyfta fram mer. De är inte bara ”basic”. Och nu har de verkligen träffat rätt igen! Jag skulle verkligen vilja rekommendera den här cardiganen! OM du är flicka, tjej, kvinna, tant, fru (ja eventuellt man och gubbe också? Jag såg att det är modernt bland unga män med päls i vinter, så kanske kan de ha en sån här också?). Denna cardigan är ”cropped” (alltså skuren i midjan), och i en ullblandning.

En cropped cardigan, det är lite femtiotalsstil. Man tänker på Marilyn Monroe. (Eller varför inte, Jacke Kennedy). Så det är något väldigt klassiskt. Särskilt en vit. Det är också lite ”preppy”, (jag länkar en intressant arikel om ”preppy” från en annan bloggare), och passar med pärlörhängen.

Men sen så är just cardiganen som plagg lite extra modern just nu, och det är ett mode som kommer att fortsätta till våren (källa: Mode-youtubers). En cardigan är användbar och värmer både på vintern, hösten och våren.

Ett tag var jag inne på att jag ville ha en helt i ull, just en cropped vit cardigan med rundad hals. Jag hittade en på Farfetched helt i cashmir för fyra-fem tusen och började fantisera om att jag skulle köpa den. Ett gäng andra klädmärken har också en cropped vit cardigan-variant., med rundad hals. Så som Hennes, Naked, Ganni, and Other Stories osv.

Cardigans är verkligen en jättetrevlig detalj i modet. Den har väl tidigare haft rykte om sig att inte vara sexig, utan något som bortglömda biblotekarier i katakomberna bär. Men på femtiotalet var den mer sexig, och bars till en vid kort kjol med markerad midja.

Jag landar ändå i att Lindex variant av detta it-plagg kan vara en väldigt bra idé.

På tal om Jackie Kennedy så har en av de mode-youtubers jag följer gjort en video om mode inspirerat av Jackie Kennedy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *