hemma

Restaurant à la maison

Nu har jag gått på restaurant alldeles för många gånger, och egentligen är inte maten så mycket godare på restaurang, det är bara att ibland har jag ingen inspiration att laga mat.

Men igår kom jag på att det egentligen går att slänga ihop något snabbt som är mycket godare än man kan få på restaurang. Voilà, spagetti med hummus, rotfrukter och solmogna tomater.

Spagettin var någon form av inte alltför grov fullkornsspagetti, vilket passade i den här rätten. Jag stekte solmogna tomater, med en fin olivolja, jag hade också i mungbönor (finns torkade som man kan lägga i blöt på hälsokosthyllan, och vissa utländska affärer har nedfrysta färska mungbönor). Detta stekte jag tillsammans med tunt skivade morötter och kålrötter. Jag hade i en halv vitlöksklyfta, skivad gul-lök, och chiliflarn. När grönsakerna var mjuka blandade jag allt i en salladsskål med spagetti, la i några skedar hummus, rörde om och pressade lite färsk citronsaft över allt.

Jag sprinklade även över B-jäst-flingor. (Finns att köpa på hälsokosthyllan).

Voilà, en vegansk supersmarrig pastarätt som går fort att tillaga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *