hemma kläder och accessoarer prylar

Steamery steamer förändrade mitt liv!

Jag lämnade alltså tillbaks den ljusrosa steamern från Mediamarkt, för den funkade för dåligt. Men jag skulle inte ge upp drömmen om en steamer så enkelt. Jag googlade och läste lite på olika sidor.

Det verkade som om steamern från Steamery fungerade ungefär lika bra som de andra steamers som var ett snäpp bättre än den ljusrosa på Mediamarkt. Allra bäst verkar enligt reklamen de där steamerserna som ser ut som nån konstig apparat från 1800-talet fungera. Men en sån vill jag inte ha, den tar för mycket plats, och ser anskrämlig ut!

Steamern från Steamery är ganska dyr, 1200 sek, men just då fanns en till salu på Blocket så jag köpte den ”prevloved”. Jag betalade 472 inklusive frakt för den.

Den finns i rosa också, och även andra färger, men jag tyckte bäst om den vita i och med att designen är så utpräglad. Det skulle liksom bli tårta på tårta med både en vacker design och en intressant färg. Man kan njuta mer av designen om färgen är neutral.

Så nu var frågan hur den skulle fungera? Hem och hyra hade ett test där de klagade på att den hostade vatten och att vattenhålet var för litet. Det håller jag inte med om. Visst, lite hostar den ibland, men inte som det stör, det är bara mysfaktor.

Inte heller gör det något att steamery skrivit att man måste ha destillerat vatten som en test klagade på. Det är ju ingen som tvingar en till det. Jag ser föresten nu att Steamery bara rekommenderar destillerat vatten om man har hårt vatten, och vattnet i Stockholm är ju mjukt (som en person påpekade i min tvättstuga härom veckan).

Jag blev lycklig bara jag öppnade paketet och fick se den vackra formen. Samt den tillhörande påsen som ser ut som gjord av tyg från astronautsdräkt. Steamern var större (bredare) och mer rejäl än den rosa från Mediamarkt. En riktig apparat. Och hur fungerade den?

Näst intill identiskt med drömmen om en steamer, (eller åtminstone till 85 procent som drömmen och det är en hög överensstämmelse tycker jag). Det är roligare än att stryka, skynklorna försvinner som magi, och det är roligt att ”trolla” kläderna fina. Visst, alla skrynklor går inte bort, men om man börjar med att steama ett plagg så ser det mindre hopplöst ut efter ett tag, och man blir mer lockad att ta fram strykjärnet efter det.

Det är särskilt bra för mig eftersom jag är så dålig på att stryka att jag nästan stryker in nya rynkor i kläderna. Samt att jag är så otålig, så jag aldrig kan lära mig. Det är ju lite handikappande att inte kunna stryka.

Nu blir ju plötsligt mina kläder mycket finare, eftersom jag tar mig tid att steama, och det är roligt också. Men jag kan inte påstå att det går så snabbt. Bara på vissa material, t.ex. en Gina Trico-tröja med tunt syntetiskt material. Man kan lyssna på poddar undertiden.

En annan sak som påpekades i en test var att påsen, som skulle dubblera som handske att hålla i plagget när man steamar inte fungerar som en sån. Men det jag gjorde då var att jag satte en gummisnodd runt handleden så att den sitter fast bättre.

Det stämmer att det inte går att göra något med tyget om man har påsen på handen, så som att sträcka det eller ta i det. Men det man kan göra är att bara hålla handen rak bakom tyget för att skapa en plan yta man kan steama mot. Man kan ta in handen med påsen på i ärmar, tex, när man steamar dem, så att de blir raka.

Jag tyckte dock inte att det gjorde ont eller blev för varmt att hålla min nakna hand bakom tyget för att sträcka det när jag steamade så det fungerade också. Det luktar uppvärmt tyg, typ tvätteri när man steamar. Kläderna får också den där lite kemtvättade känslan.

Tydligen ska man dra i tyget, och trycka steamern mot tyget enligt Steamerys egen bruksanvisning som jag läste nu efteråt. Det gjorde inte jag men det funkade bra ändå.

När plaggen är strukna ser man mycket tydligare fläckar, och lösa sömmar m.m. som gör att man också kan fixa det.

Efter ett tag märkte jag att det ibland kom små rostfärgade droppar på tyget. Det verkade som det rann rostfärgat vatten ur steamern om man låter den ligga lutande nedåt mellan steamningarna, så jag försökte lägga den lutande uppåt i stället, så vattnet inte skulle droppa ner i huvudet när man inte steamar. Jag tror också man kan ta loss vattenbehållaren när man inte steamar för att undvika det rostfärgade vattnet.

De små rostfärgade dropparna var dock lätta att tvätta bort med vanligt tvål och vatten så det var inte så farligt.

En sak jag först inte tänkte på var att jag kunde ta loss behållaren i stället för att rycka ur sladden när jag skulle fylla på vatten. Vattenbehållaren på denna apparat är väl tilltagen, så man kan steama länge. Jag tycker nog att sladden är lite kort, men det funkar. Kan vara skönt att den inte är så lång heller.

Allt som allt så tycker jag Steamery steamern är perfekt för mina behov, och jag känner mig lycklig att äntligen kunna ta hand om mina kläder på ett seriöst sätt trotts mitt strykhandikapp. En ny värld öppnade sig.

Jag skulle nog även säga att den är värd 1.200 sek, bara för funktionen, det känns som en riktig apparat. Och säkert den snyggaste som existerar också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *