hemma

Tio anledningar att älska sensommar/förhöst

Nu går vi mot hösten. En övergångstid. Förra vintern och hösten var en tuff tid för många. Sommaren efter det året var en tid av lättnad, av intensiv och febrilt sökande efter ljuset i livet. Låt oss fortsätta uppleva nuet. Det regnar, men är fortfarande sommar.

Vi går inte bakåt mot de vi gått igenom, utan vi går vidare, och tar med oss den här sommaren. Här kommer tio anledningar att älska tiden som är just nu:

 1. Det är fortfarande sommar. Kanske kommer några soliga dagar ännu? September brukar också ha några!
 2. Det är inte längre så där enormt varmt som det var i somras vilket i sig kunde vara jobbigt. Men inte heller kallt så man behöver frysa. Perfekt temperatur.
 3. Man kan ha mer kläder på sig, men slipper samtidigt bylsa på sig vilket är den allra bästa tiden för att klä sig fint/roligt, eller titta på folk på stan med fin stil.
 4. Vi är mer förberedda på Corona + höst och vinter nu. På att hantera sorg, ledsnad, förluster, rädslor och mörkret. Beredda att tända ett ljus, stötta varandra, och överhuvudtaget ta mått och steg för att må bra trots det mörka.
 5. Blir det trotts allt dåligt väder är det bättre förutsättningar för att ta tag i olika projekt och få saker gjorda.
 6. Höst är skördetid i naturen, goda bär och frukter, och vackra starka färger.
 7. Vi har våra intensiva sommarminnen fortfarande aktuella. Att smälta och minnas. Det fantastiska ljuset. Överdådet i naturen.
 8. Det kommer något nytt, allt som stannade av under sommaren sätter igång igen. Det kan hända spännande och helt nya saker då. Vi vänder blad och kommer till ett nytt kapitel.
 9. Vi lever, alla som läser det här, ljust nu. Har kvar gåvan av livet.
 10. Corona hade många och stora baksidor. Men kanske kommer också några fördelar? En nytändning i kulturen? Någonting som blev bättre?
 11. Vi minns dem vi älskade och eventuellt förlorade, tänder ett ljus till deras minne och lever NU till fullo för deras ära med deras bild alltid i hjärtat. I kontakt med den djupaste sorgen och glädjen samtidigt (bonuspunkt).
DSC03971

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *